Alcoholconsumptie

Te veel alcohol drinken is niet gezond. Als u lang meer dan twee glazen alcohol per dag drinkt, is dit slecht voor uw gezondheid. Het zorgt voor een hoge bloeddruk. Ook heeft u meer kans op hart- en vaatziekten. Bovendien is de kans op ongelukken, leverbeschadiging, slokdarm-, en mogelijk ook borst- en darmkanker verhoogd. Het drinken van alcohol kan leiden tot verslaving. 

Het drinken van alcohol in kleine hoeveelheden per dag (1 of 2 glazen per dag) verlaagt juist de kans op hart- en vaatziekten. Dit komt omdat bij gebruik van alcohol het HDL-cholesterolgehalte (het goede cholesterol) stijgt. De neiging van het bloed om bloedpropjes te vormen, daalt hierbij. 

Hulp nodig bij het minder drinken?

Bij Zorgplein Zuid werken zorgverleners die u kunnen helpen bij het maken van een plan om minder te gaan drinken. Zij kunnen u voorlichting en advies geven over de gevolgen van te veel alcohol. Zij kunnen u ook vertellen wat u kunt bereiken als u minder drinkt. Verder kunnen ze extra ondersteuning geven voor het uitvoeren van uw plan. Heeft u hulp nodig bij het minder alcohol drinken? Vraag dan om een advies bij uw huisarts.

Wilt u meer weten?

Victas – http://www.victas.nl

Thuisarts – https://www.thuisarts.nl/alcohol/ik-vraag-me-af-of-ik-te-veel-drink